דילוג לתוכן הראשי

מתגרשים? היזהרו מהפחדות והבטחות

 אם החלטתם להתגרש או שאתם נמצאים בשלבי הגישוש לפני אתם לבטח מקישים בגוגל את המילה "עורך דין לגירושין" או אחד משורשי ההטיות של המילה גירושין ברחבי המרשתת.

מדוע אתם עושים זאת ולא מחפשים למשל נגשר או מטפל לאירוע רגשי כל כך קשה ומטלטל? אירוע שמרסק את מבנה המשפחה ומהווה נזק נפשי לכם ולילדיכם המשותפים?

כי אצל 99% מכם התת מודע עם שלל התוכניות שצפינו בהם כל החיים משדר לנו שגירושין=מלחמה ואם אנו יוצאים לקרב אנו זקוקים למישהו שיודע להילחם,להרוס,להשמיד ולקבור את הצד השני עד אשר יתמוטט זב דם עם איברים קרועים ומי טוב למטרה הקדושה כל כך אם לא עורך דין חם מזג, רע ואכזר שיודע למוטט את הצד השני עם חרב משפטית חסרת רגש, היגיון והבנה של מה נכון וכיצד לנהוג באירוע רגשי מטלטל כל כך? מי טוב לנהל את הקרב מאשר שופט שאינו באמת יודע את סודותינו הכמוסים ואת ההבנה הייחודית שלנו כיצד התנהלנו כמשפחה ומה הסיכומים הפנימיים בינינו? (במרכאות כמובן 😊 )

ואז אנו נהיה הצד המנצח קרי נקבל את כל מבוקשינו ונשאיר את הצד השני חסר כל.

אז עורך הדין המצוחצח יסביר לחלקכם איך הוא יקרע את הצד השני ואתם תשבו מחכחי ידיים ושמחים לעד אך אינכם תבינו באותו רגע שזה הרגע שבו את קוברים את משפחתכם וילדיכם ובראש ובראשונה את עצמכם.

הדברים כמובן יקבלו נופח מכובד ומהוקצע של "אני אשמור על הזכויות שלכם", "יש חוק ואדאג לכם על פי החוק" (וקצת יותר אם אפשר)...תקבלו שלל פסיקות אחרונות והסברים איך פסקי הדין יכולים להשתנות מבית משפט כזה ואחר או משופט זה או אחר וכי הם המקושרים והמנוסים ישיגו לכם את התוצאות הטובות ביותר קרי הרבה יותר ממה שמגיע לכם.

אם אגב יש חוק ברור מדוע משיהו צריך לשמור על הזכויות שלכם? תשאלו את עצמכם לדוגמא אם החוק לגבי חלוקה של כספים בגירושין ומסביר בבירור כי באם נקנה הנכס טרם הנישואין מה דינו וכו...אז השלב הבא הוא איך אני יהיה נכלולי וינסה להוציא לכם מה שלא מגיע לכם.

האם ניתן אחרת? בוודאי וזה תלוי רק בכם...ביכולת שלכם להתעלות מעל הרגשות השליליים ולעבוד עם הראש בלבד.

ועוד דבר שתשאלו את עצמכם איך באותו רגע שעורך הדין שלכם הבטיח לכם מה שהבטיח לזכותכם מה הבטיח עורך הדין של הצד שני? האם השיחה הייתה אחרת? 😊 מקווה שהבנתם...יש כאן רק שני מנצחים(שמרוויחים)  וזה לא אתם.

אקדים ואומר כפי שאני אומר ונלחם שנים שמערכת המשפט מפלה גברים ולכן זה שהחוק אומר משהו אחד זה לא אומר שזה הגון ונכון וצודק אלא להיפך.

מי שמשתמש בחוק בעורמה ומנסה לקבל מה שלא הגון יגלה שהצד השני לא יהסס לפעול גם כן בעורמה כחוסר ברירה ואז כדור השלג ילך ויערם ....במקום זאת כמובן אם פונים לגישור ומטפל צמוד אפשר בנקל להגיע להסכמות שיוויוניות הגיוניות וצודקות בלי בתי משפט ועורכי דין. (וזו גם הסיבה שאני כמעט בכל התיקים מלווה כמיישב סיכסוך/מגשר/מטפל)

יש גם עורכי דין מועטים מאוד שפועלים אחרת אך כפי שאומרת הבדיחה הנכונה "99% מעורכי הדין מוציאים שם רע לכל השאר" 😊

 

מי שלא מבין לעומק את מה שקןרה כאן שיקרא שוב את הפסקה הקודמת ויתחיל להרהר במחשבותיו וישאל את עצמו: האם אני באמת רוצה שאב/אם ילדיי יתמוטט? האם אני באמת רוצה לפגום בקשר שלו עם הילדים וליצור לילדיי נזק נפשי? האם אני רוצה להשאיר את הצד השני חסר כל כלכלית עד פת לחם? האם אני שם את הנקמנות שלי או הפגיעה עד אשר אני מאבד צלם אנוש?

כולם עוברים את תהליך העצבים, הפגיעה הרצון לנקום והכעסים הגדולים בשלב הפרידה אך האם זה באמת משרת את האינטרסים שלנו בהמשך החיים? האם אותו פרטנר ייעלם? האם זו הדוגמא שאנו רוצים לתת לילדינו? איך אנו ננהג אם הם יתגרשו חס וחלילה ומה נייעץ להם?

 

תחשבו על זה!

 

משה אייל

מייעץ ומלווה במצבי משבר

משפט.כלכלה.עסקים.גירושין

 

 

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

משבר נפשי ואיך יוצאים ממנו

מי מאיתנו לא חווה תקופה קשה או משבר? מי מאיתנו לא עובר קשיים כאלו ואחרים כמו פרידה מחבר, גירושין, מריבות, בעיות בעבודה, חוסר סיפוק כללי וכו'. התקופות הללו  מכניסות אותנו למצב של עייפות, חוסר חשק לעשות דברים, לצאת, לבלות...ומפחיתות את החשק לאינטראקציה חברתית כאשר לעיתים מקצינים עד כדי דיכאון קל או מג'ורי. (תלוי בהימשכות התקופה) רק אדם שחווה תקופה קשה או סיזיפית בחייו יכול להבין את הנאמר כי לרוב סביבתו של האדם בכלל לא מבינים מדוע הוא במצב חסר או עצוב? הסביבה רואה אדם כתמול שלשום עם ידיים רגליים וכו' ולא באמת מבינה שלהבדיל מאדם שהתרסק בתאונת דרכים שכל איבריו מכוסים בגבס באדם עם התרסקות נפשית השבר הוא בראש ובלב. אנשים שאינם חוו מצב עצבות מתמשך יגידו לאדם העצוב משפטים כמו: "מה יש לך להיות בבעסה? יש לך בית? אישה ? ילדים? רכב? עבודה?" על מה יש לך להיות עצוב בכלל? יש אנשים שאין להם בית או מה לאכול תלמד להגיד תודה על מה שיש ולהסתכל על "חצי הכוס המלאה"... העניין הוא שאף אחד לא מבין מה עובר במוחו והרגשתו של אדם בהרגשת עצבות....הריקנות הנוראית...המחשבות על מהות העול

עורך דין לגירושין או מגשר משפחה ?

אנשים רבים סבורים שהאפשרות הברורה כשמחליטים להתגרש היא לפנות לעורך דין לגירושין ולא למגשר משפחה. הקושי בבחירת הדרך הנכונה זה כמעט כמו להסביר לאדם שלא טעם גלידה מימיו מה הטעם שלה...רק שכאן תגלו בדיעבד שבוחרים לא נכון הטעם מר מאוד... רוב רובם של האנשים אינם מבינים כי ההחלטה הזו בדרך כלל תהיה ההחלטה הכי גרועה ושגויה שהם מקבלים בחיים ויעידו על כך אנשים שבחרו כך והבינו לאחר שנים ארוכות של מאבקים משפטיים שהיחידים שהרוויחו מההליך הם עורכי הדין...בית המשפט למשפחה שקורס תחת העומס ובכך ממשיך להצדיק את העוולות שמתרחשו בו וכמובן כל מערכות המשטרה, האכיפה, הרווחה, המכונים הפרטיים ושלל היועצים והעוזרים בכל הליך גירושין שיש בו מאבק והמון אמוציות. אז בטרם תחליטו בצורה מושכלת האם לפנות לעורך דין או מגשר במשפחה אפרוס בפניכם את התהליך והתשומות בין הדרך המשפטית לגישורית על מנת   שתוכלו להבין כיצד לבחור נכון: 1.      עלויות גבוהות- מי מאיתנו לא חושב על כסף...הליך בגישור עולה בערך 10-15% מההליך המשפטי בממוצע. 2.      עלויות כספיות בתוך ההליך- חשבתם ששכר הטרחה לעורך הדין הוא הסוף? רק התחלתם